НОВИНИ

Спартак Плевен срази Шумен за успешен край в контролите

Плевенчани загряха подобаващо за новия сезон в НБЛ

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:23, 21.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
спартак плевен срази шумен успешен контролите
Снимка: Спартак Плевен/Facebook
Слушай новината

Спартак Плевен загря подобаващо за старта на новия сезон. Селекцията на Любомир Минчев се справи със съпротивата на Шумен след 95:72 в контрола, изиграна в зала „Балканстрой“.

Участие за „синьо-белите“ взеха Милен Захариев, който лекуваше контузия през последните седмици, както и Виктор Гергов, който получи травма по време на турнира за Купата на Плевен. По този начин спартаклии завършиха проверките с две поредни триумфа и същевременно нанесоха първо поражение в подготовката на баскетболистите, водени от Янко Янков. Балансът на плевенчани е две победи и две загуби, а шуменци имат на сметката си и два успеха.

За Спартак предстои началото на сезона в Европейската северна лига, където на 25 септември (сряда) ще открият участието си с домакинство на латвийския Валмиера. От своя страна „жълто-зелените“ продължават с подготвителния период, като ще вземат участие на Черноморските игри във Варна на 26 и 27 септември. На полуфиналите тимът от Шумен ще срещне домакините от Черно море Тича.

Домакините стартираха ударно и показаха на какво са способни в офанзивен план, за да се отскубнат с 12 точки в края на дебютния период. В следващата десетка гостите показаха по-добро лице, но „синьо-белите“ съумяха да се приберат в съблекалнята при 51:45 в своя полза.

В хода на третата част спартаклии не допуснаха сериозни колебания и след 30 минути игра се радваха на 13-точков актив. В заключителната четвърт тимът от Плевен отново бе по-добър и наклони везните в своя полза.

Дерек Кълвър даде тон на Спартак със 17 точки. Крис Кийлинг го последва с 16, Трей Холоуел наниза 15, по 11 имат Амад Ранд и Виктор Гергов.

Бено Зечич финишира с 23 точки за „жълто-зелените“. Отас Айкекполор записа 22, Джакори Ийли остана с 12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не стреляй отдалеч
Не стреляй отдалеч
Лия Каратанчева стана вицешампионка на двойки на турнир за жени в Пазарджик
Лия Каратанчева стана вицешампионка на двойки на турнир за жени в Пазарджик