НОВИНИ

Специалните пратеници на БТА със специално събитие за резултатите от евровота

специалните пратеници бта специално събитие резултатите евровота
bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 10.06.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Българската телеграфна агенция организира днес събитие с пряко включване от 27 държави по повод изборите за Европейски парламент. Събитието е озаглавено "БТА 24/27 ЕС" и ще бъде открито от генералния директор Кирил Вълчев и ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в София Теодор Стойчев.

Специалните пратеници на БТА ще се включат на живо от всички държави - членки на Европейския съюз, където отразиха евровота от мястото на събитието, в допълнение към екипа от нюзрума в София. Освен че предаваха информация от специални прояви преди изборите и в изборната нощ, специалните пратеници съобщаваха резултатите в реално време и потърсиха мненията на журналисти и анализатори, които да ги коментират.

Събитието ще започне в 17.00 ч. в Националния пресклуб на БТА в София и може да бъде гледано във Фейсбук страницата на агенцията, ще бъде излъчено и с превод на английски език.

То ще се проведе съвместно чрез видеовръзка и в останалите национални пресклубове на БТА в страната и чужбина.

През изминалия месец БТА публикува предварителни материали с важна информация за изборите, като бяха представени справки за всяка страна - членка на ЕС, както и предизборната програма на водещите партии във всяка държава, данни от социологически проучвания, резултати от минали евроизбори и нагласата за предстоящите. Публикувана бе и любопитна информация за кандидатите за депутати в Европейския парламент и техните партии. Проследена беше отблизо предизборната кампания в страните, представени бяха изказвания и послания от основни кандидати за депутати в Европейския парламент.

В дните преди изборите, първите след излизането на Великобритания от ЕС, бяха публикувани репортажи и излъчени видеоматериали, свързани с предизборните кампании в отделните страни.

В деня на изборите специалните пратеници предадоха информация за гласуването на българите в чужбина за Европейски парламент и за Народно събрание, информация за избирателната активност, както и резултати от екзитполове и първи данни за евровота.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова се изкачи е шест позиции в ранглистата
Виктория Томова се изкачи е шест позиции в ранглистата
Започна акция по кръводаряване за три деца в болницата в Бургас
Започна акция по кръводаряване за три деца в болницата в Бургас