НОВИНИ

Спират добавките на плувците, чакат общата проверка за допинг

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:19, 04.03.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Други спортове
спират добавките плувците чакат общата проверка допинг

До днес имаше две разследвания по случая с тримата допингирани плувци. Едното на федерацията по плувни спортове и друго - на Антидопинговия център. Днес Управителният съвет на федерацията подсказа, че прехвърля изцяло топката на антидопинговата институция.

Президентът на плуването Георги Аврамчев заяви, че оттук нататък очаква резултатите от нейната проверка и ще й съдейства. Съдействието се изразява, както вече се знае, в проверката за забранени препарати на всички състезатели, участвали в последните два лагера на националните отбори след Нова година. Това ще стане тепърва, тоест седмица след оповестяването на положителните Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. И след като техните съотборници в националния тим бяха ваксинирани срещу Covid-19 с първите дози, за което антидопинговите служители са били уведомени.

Аврамчев допълни, че подготовката на отбора продължава, но временно се спират добавките, които се дават.

Междувременно Управителният съвет на федерацията подкрепи селекционера Кристиян Минковски, срещу когото имаше обвинения и изразени съмнения от страна на състезатели и негови колеги, както и доктора на националите Любомир Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев (Враца) е на четвъртфинал за Купата на България
Ботев (Враца) е на четвъртфинал за Купата на България
Три села искат да останат в община Несебър
Три села искат да останат в община Несебър