НОВИНИ

Сребърен медал за Боряна Калейн в многобоя на Световната купа в Баку

сребърен медал боряна калейн многобоя световната купа баку
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:04, 23.04.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Боряна Калейн изпусна шампионката титла в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), след като вчера вървеше първа във временното класиране, а днес допусна грешка на бухалки, което я остави на второто място в крайното класиране за многобоя.

Калейн събра сбор от 124.700 точки (32.650 т. на обръч, 33.300 т. на топка, 28.800 т. на бухалки след допуснати грешки и 29.950 т. на лента.). Тя се класира за финалите на три уреда - обръч, топка и лента. На обръч Боряна се класира с втора по сила оценка, а на топка и лента е с най-високите оценки от квалификациите. На бухалки Боряна е на 10-то място и е втора резерва за финала.

Втората ни представителка Ева Брезалиева остана на 13-то място в многобоя със сбор от 114.650 точки (30.400 т. на обръч, 29.300 т. на топка, 27.750 т. на бухалки и 27.200 т. на лента).

Така утре за медали на отделните уреди Боряна ще се бори в три финала - обръч, топка и лента, а Ева - във финала на обръч.

Шампион в многобоя стана София Рафаели от Италия със сбор от 125.150 т., втора е Боряна Калейн, а бронзовият медал спечели втората представителка на Италия Милена Балдасари със сбор от 121.550 т.

Топ осем в многобоя допълват - на 4-то място Дария Атаманов от Израел, пета - Екатерина Веденеева (Словения), шеста се класира Арзу Халилова от Азербайджан, седма е нейната сънародничка Зохра Агхимирова и осма - Евита Гришкенас от САЩ. Общо в надпреварата участие взеха 42 гимнастички.

По-късно е надпреварата при ансамблите, където България не участва, тъй като не получи покана от домакините, а поради неучастието ни на последното първенство, участието на ансамбъла ни в Световните купи може да стане само с получаване на покана от домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на САЩ в Гърция става помощник държавен секретар по енергийните ресурси
Посланикът на САЩ в Гърция става помощник държавен секретар по енергийните ресурси
ЦСКА остана без шестима от най-добрите си футболисти за гостуването в Разград
ЦСКА остана без шестима от най-добрите си футболисти за гостуването в Разград