НОВИНИ

Срути се част от оградата на детска градина в Благоевград заради съседен строеж (Снимки)

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:22, 06.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
срути част оградата детска градина благоевград заради съседен строеж снимки
Слушай новината

Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна заради строеж на кооперация в съседство.

5-етажната кооперация се строи от миналата година на ъгъла на улиците "Митрополит Борис" и "Братя Миладинови". Над строежа се намира детска градина №8 "Вечерница".

Заради свличането на ската и оградата, кметът на Благоевград забрани извършваните строително-ремонтни работи на кооперацията до представяне на конструктивен проект за укрепителни дейности и възстановяване на оградата.

Видно е, че изградената подпорна стена между кооперацията и детската градина е къса и недостатъчно висока.

"Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за незабавно преустановяване на всички видове строително-монтажни дейности на строеж, намиращ се зад сградата на Регионална здравна инспекция", съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Причината за предприетите спешни мерки е, че заради неизпълнение на законовите изисквания от страна на изпълнителите, е поддала част от оградата на ДГ № 8 "Вечерница", която е в непосредствена близост до строителната площадка.

"Служители към "Инвестиционни проекти и контрол по строителството" в дирекция "Устройство на територията" при Община Благоевград извършиха проверка на място, като установиха, че не е върнат обратният насип зад подпорната стена, което е довело до авария и щети – свличане на земни маси и разрушаване на оградата на детското заведение. След направената инспекция е съставен и Констативен протокол. В случай, че бъде представен конструктивен проект за укрепване на ската и щетите бъдат възстановени, ще бъде издадена заповед за продължаване на строително-монтажните работи", допълват от общината

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров излиза срещу нидерландец в петък
Григор Димитров излиза срещу нидерландец в петък
Националният пандемичен комитет сменя НОЩ
Националният пандемичен комитет сменя НОЩ