НОВИНИ

Стаите на яростта стават все по-популярни в САЩ заради COVID-19

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:44, 04.03.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Пандемията оказва все по-опустошително въздействие върху психичното здраве. Вече година стресът и тревогите заради коронавируса, опасността от безработица и неяснотата около бъдещето потискат масово хората по света. Предупреждението е на Световната здравна организация. С цел овладяване на стреса в Съединените щати все по-популярни стават т.нар. "стаи на яростта".

Ако стресът е в повече, няма нужда гневът да се таи или пък да се насочва към околните. Решението е в "Стаите на яростта". Зали, където хората отприщват разрушителните си емоции, за да се освободят от тях.

Преди години стаите се използваха за разтуха от ежедневието. Пандемията обаче ги превърна в необходимост, смятат терапевти.

Разрушаването все пак не е хаотично. Клиентите следват определени правила и съвети.

Яшика Бюд е терапевт, специалист по овладяване на стреса. Убедена е, че разрушителните терапии могат да имат положителни резултати.

Съветът на терапевтите е: "Не правете това вкъщи"!

Здравни експерти отдавна предупреждават за пандемия от влошено психично здраве на фона на пандемията от COVID-19. Усилията за справяне с вируса засега оставят този проблем на заден план.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 6-а степен в Гърция, усетено e и в България
Земетресение от 6-а степен в Гърция, усетено e и в България
Рязко и съществено застудяване ни очаква през почивните дни
Рязко и съществено застудяване ни очаква през почивните дни