НОВИНИ

Старши треньорът на гимнастиците Милко Танкушев: На Световните купи ще търсим сигурност на изпълнението

старши треньорът гимнастиците милко танкушев световните купи търсим сигурност изпълнението
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 30.08.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика замина днес за участие на Световната чалъндж купа в Мeрсин (Турция), която ще се проведе от 1 до 3 септември.

За отличията в надпреварата ще спорят четирима българи - Кевин Пенев, който ще играе на земя, на прескок, на кон с гривни и на халки, Еди Пенев на земя и на висилка, Йордан Александров на успоредка, на висилка и на кон с гривни, и Божидар Златанов на прескок и на успоредка.

Съдия за България ще бъде Сергей Стоянов.

По програма петък и събота са квалификациите, а финалите ще бъдат в неделя (3 септември).

Старши треньорът на националния отбор по спортна гимнастика Милко Танкушев заяви, че в предстоящите състезания ще се търси сигурност на изпълнението.

"Добре играят, нямат закъсвания. Има какво да се желае още, трябва да поизчистят някои работи, но мисля, че всичко върви нормално. Да минат тези две състезания и да дойде Световното първенство, което е най-важното, защото една квота трябва да вземем там. Турнирите в Турция и в Унгария ще бъде един атестат за тях, за да видят те самите къде се намират и какво трябва да се направи още в последните 15 дни преди Световното", каза Такушев.

"Няма промени в съчетанията им. Търсим само и единствено сигурност. Мисля, че тази сигурност я имат в момента. За Световното отново няма да търсим нищо ново, само и единствено сигурност в изиграванията, за да може, Дай Боже, да вземем тази квота. Спечелените във Варна и в Осиек медали дават самочувствие на момчетата, защото и двете купи не бяха слаби. Имаше доста силни състезатели. Всичко обаче зависи от изиграването, от моментната форма, от това те как се настройват, дали са мобилизирани. Всичко зависи от тях", добави треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Димитров - Херо и Ботев Пловдив се разминаха
Димитър Димитров - Херо и Ботев Пловдив се разминаха
Пожарът над родопското село Хвойна вече обхваща над 1500 дка гора
Пожарът над родопското село Хвойна вече обхваща над 1500 дка гора