НОВИНИ

Стефано Пиоли: Длъжни сме да продължим да вярваме

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:09, 11.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
стефано пиоли длъжни сме продължим вярваме
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Милан Стефано Пиоли призна, че състава на Интер е бил по-ефективния в първия двубой между двата тима от полуфиналите на Шампионската лига, спечелен от "нерадзурите" с 2:0.

След края на срещата Пиоли заяви, че неговите футболисти са направили твърде много грешки, от които съперникът се е възползвал и е реализирал двата си ранни гола.

"Трябва да вземем позитивите от второто полувреме. Имахме шансове да се върнем в него. В реваншът трябва да вдигнем летвата и да играем повече като през втората част. Съперникът беше по-ефективен, а ние направихме твърде много грешки. До 7-ата минута Интер не беше влизал в наказателното ни поле, но поведе при първия си корнер", сподели 57 годишният специалист.

Наставникът на "росонерите", който в един период от своята кариера бе начело и на Интер все пак допълни, че неговите футболисти трябва да продължат да вярват в пълния обрат в реванша и да започнат много силно от първата време.

"Длъжни сме да продължим да вярваме, защото един епизод може да обърне всичко в реванша.Във втория мач трябва да започнем силно от самото начало. Футболистите осъзнават, че не се справиха по най-добрия начин. Разочаровани са, но знаят, че обратът е възможен. Съдията? Видях доста ситуации, в които не мереше с еднакъв аршин", коментира опитният италиански треньор.

Накрая Стефано Пиоли изрази надежда, че на реванша той ще може да разчита на португалската звезда Рафаел Леао, който пропусна двубоя вчера вечерта заради травма.

"Ще видим дали Рафаел Леао ще е готов за реванша. Има 6 дни и се надявам те да са достатъчни за пълното му възстановяване", завърши треньорът на Милан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоренцо Мичели обяви подмладен състав за Лигата на нациите при жените
Лоренцо Мичели обяви подмладен състав за Лигата на нациите при жените
Министерството на икономиката: Стокообменът ни с Русия продължава да расте
Министерството на икономиката: Стокообменът ни с Русия продължава да расте