НОВИНИ

Стефано Пиоли: Този мач е различна история в сравнение с първата среща

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:33, 07.03.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
стефано пиоли мач различна история сравнения първата среща
Слушай новината

Наставникът на Милан Стефано Пиоли сподели, че утрешният реванш срещу Тотнъм в осминафиналите на Шампионската лига ще бъде напълно "различна история" в сравнение с първия двубой между двата тима преди три седмици на "Сан Сиро", спечелен от италианския тим с минималното 1:0.

"Росонерите" гостуват в Лондон в сряда вечер от 22.00 часа българско време в търсене на първо класиране сред най-добрите осем в най-престижния европейски клубен турнир от над 10 години насам.

В последния си мач от Серия "А" Милан отстъпи като гост на Фиорентина и затова Пиоли разкри, че очаква "различно отношение" от страна на своите футболисти.

"Това е доста различна история в сравнение с тази във Флоренция, но и в сравнение с първата среща с Тотнъм. Очаквам различно отношение от страна на футболистите. Тотнъм вероятно ще се опита да атакува повече в сравнение с първата среща", заяви италианският специалист.

Добрата новина за наставника на Милан е, че при визитата на Тотнъм той ще може да разчита на Оливие Жиру и автора на попадението в първия мач срещу "шпорите" Браим Диас, които бяха под въпрос за визитата в Лондон.

"Двамата се справят добре, като всичките 24 футболисти ще могат да играят от самото начало, но тогава аз ще направя избора", сподели Пиоли.

Стефано Пиоли коментира и завръщането край тъчлинията на неговия опонент Антонио Конте, който се възстановяваше от операция на жлъчката.

"Присъствието му е важно, говоря от личен опит. Конте е добавена стойност и ще намерим много мотивиран съперник. Утре е мачът на личностите. Противникът ни е страхотен от офанзивна гледна точка. Те ще ни атакуват и ние трябва да сме готови да контролираме играта повече. Имаме много малко предимство, но не можем да мислим само за него", завърши наставникът на "росонерите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един загинал и 16 ранени при влакова катастрофа в Египет
Един загинал и 16 ранени при влакова катастрофа в Египет
Недоволство в Своге: Протестиращи твърдят, че медици от "Пирогов" са повлияли за влошено състояние на млада жена
Недоволство в Своге: Протестиращи твърдят, че медици от "Пирогов" са повлияли за влошено състояние на млада жена