НОВИНИ

Стефано Пиоли: Вярваме, че можем да отстраним всеки

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:23, 09.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
стефано пиоли вярваме можем отстраним всеки
Снимка: БТА
Слушай новината

Наставникът на Милан Стефано Пиоли застана пред медиите малко повече от ден преди първия двубой срещу Интер от полуфиналите в Шампионската лига, който е в сряда (10 май) от 22.00 часа българско време.

Пиоли определи представянето на своя тим до момента в турнира като "изключително" и допълни, че след елиминирането на Тотнъм и Наполи "росонерите" вярват, че могат да отстранят всеки един съперник.

"Не съм казал, че Интер е фаворит. Ние вярваме, че можем да отстраним който и да е. Направихме го срещу Тотнъм и Наполи. В Шампионската лига не сме имали възходи и спадове, а направихме нещо изключително. На нас никога не ни се е случвало да играем финал в Шампионската лига, така че мотивацията ни е огромна. Търся как да предам на отбора щастието да изживее тези моменти. Това е мач, който ще се изиграе в 180 минути", започна Пиоли.

Италианският специалист говори и за състоянието на една от звездите на Милан Рафаел Леао, чието участие в първия дуел срещу "нерадзурите" ще бъде до последно под въпрос.

"Рафаел (б. а. - Леао) ще се опита да се тества утре сутрин. Или ще играе от първата минута, или дори няма да седне на пейката. Той и лекарят ще ми кажат какви са условията. Рафа има уникални характеристики в този отбор. Ако той не успее да се справи, ще играе по различен начин", разкри наставникът на "росонерите".

Накрая Пиоли даде отговор и на въпроса какво според него може да реши сблъсъка с Интер.

"Нерадзурите са много силни, мачът ще бъде на много високо ниво. Ние сме готови. Какво може да реши дербито? Енергията и психиката", завърши Стефано Пиоли.

Отборът на Милан е в преследване на своя първи финал в Шампионската лига от сезон 2006/07 насам, когато под ръководството на Карло Анчелоти "росонерите" печелят за седми и засега последен път най-престижния европейски клубен турнир.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рами Киуан ще боксира за медал на световното първенство в Ташкент
Рами Киуан ще боксира за медал на световното първенство в Ташкент
Отварят процедурата за финансиране на слънчеви панели за домакинствата
Отварят процедурата за финансиране на слънчеви панели за домакинствата