НОВИНИ

Стефка Костадинова с поздравителни адреси до федерациите по борба и вдигане на тежести

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:20, 24.04.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
стефка костадинова благодарим български олимпийци
Слушай новината

Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителни адреси до федерациите по борба и вдигане на тежести след отличното представяне на българите по време на европейските първенства и в двата спорта през миналата седмица.

Шампионатът на Стария континент по борба в Загреб, Хърватия донесе на България общо 11 медала - 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови, което накара Костадинова да поздрави БФ Борба, която по нейни думи "отдавна е пример за успешна дейност, професионален подход и ефективност"

"Златото на Юлияна Янева, Мими Христова и Едмонд Назарян, както и отличията на останалите ни 8 медалисти са доказателство, че в най-успешният български спорт силната родна школа продължава да е на световно ниво. Поредните авторитетни класирания са много мощен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите шампиони и призьори своите идоли и своя пример за подражание.

Благодаря от сърце на всички състезатели, треньори, на хората от щабовете на националните отбори и специално на ръководството на Българската федерация по борба, която отдавна е пример за успешна дейност, професионален подход и ефективност. Впечатлени сме от целеустремеността и личното себераздаване в името на спорта и на българските успехи. Желая ви много нови победи, медали и титли, както в предолимпийската година, така и на игрите в Париж следващото лято. Бъдете здрави, все така жизнени, активни и непримирими в дейността си за доброто на българския спорт!", се казва в поздравителния адрес на председателят на БОК.

Междувременно световната ни рекордьорка в скока на височина се обърна и към БФ Вдигане на тежести след спечелените две златни отличия на Ангел Русев и Карлос Насар, както и бронза на Иван Димов по време на европейското първенство в Ереван, Армения.

В поздравителния си адрес тя поздрави нашите щангисти за постиженията им и си пожела тя да доставят на българите още "поводи за гордост и по време на олимпийските игри в Париж следващата година"

"От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете най-сърдечни поздравления за успешното представяне на европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван. Използвам случая да благодаря на всички, които в последните няколко години записаха огромен прогрес в един най-българските спортове. Цялата ни спортна общественост е силно впечатлена от постиженията на младите състезатели, от удивителните рекорди и авторитетни класирания, които възвръщат старата слава на родните щанги, създали и развили през десетилетията една от най-класните школи на планетата. За всичко това огромна благодарност заслужават състезатели, треньори, специалисти от щабове и деятели. Специални поздравления за двамата европейски шампиони Ангел Русев и Карлос Насар, титлите им зарадваха милиони сънародници и впечатлиха световните анализатори. Знаем, колко много усилия и лишения изисква поддържането на подобно ниво за постигане на отлични резултати и рекорди в щангите. Вярвам, че по същия начин ще доставите на българите поводи за гордост и по време на олимпийските игри в Париж следващата година. Желая много здраве, сила и нови победи!", написа в изявлението си Стефка Костадинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече европейски пари ще бъдат насочени към общините извън София
Повече европейски пари ще бъдат насочени към общините извън София
Диалогът между първите сили преди лидерската среща - коментар на Наталия Киселова и Любомир Стефанов
Диалогът между първите сили преди лидерската среща - коментар на Наталия Киселова и Любомир Стефанов