НОВИНИ

Стивън Хендри се завърна в Тура със загуба

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:58, 03.03.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Други спортове
стивън хендри завърна тура загуба

Седемкратният световен шампион официално се завърна край зеленото сукно, макар първата му среща в тура да завърши с поражение от неговия добър приятел Матю Селт с 1-4 фрейма по време на турнира "Gibraltar Open", който заради пандемията от COVID-19 тази година се провежда в Милтън Кийнс.

Въпреки загубата обаче, легендарният шотландец напомни за себе си във втората партия, когато реализира своя сенчъри брейк №776 в професионалния снукър. Хендри направи серия от 107 точки, изравнявайки резултата в срещата.

Селт обаче отговори с брейкове от по 65 и 48 в следващите два фрейма, които му помогнаха да си осигури аванс от 3-1, а солидна игра в петата част сложиха точка на спора.

След мача 52-годишният Хендри обяви, че до края на сезон пред него има две цели, като едната ще бъде достигането до 800 сенчъри брейка в професионалния снукър, както и класиране за Световното първенство, което по план трябва да стартира на 17 април в шефилдския театър "Крусибъл".

„Мисля, че ще ги променя, когато стигна до 800 – 776 сега не е нещо огромно. Класирането за Крусибъл е целта, а достигането до кота 800 е друга такава. Просто се наслаждавам на завръщането си в Тура.Трябва да затегна сейфти играта си и да подобря дългите удари – не съм готов за класиране на Световно", заяви седемкратният световен шампион.

За последно Хендри игра в професионален турнир през 2012 година, когато отстъпи в 1/4 финалите на Световното първенство на своя сънародник Стивън Магуайър с 2-13

Победителят Селт пък сподели, че се е чувствал много нервен преди началото на срещата: „Наистина усетих нервност. Когато се облякох в хотелската си стая, тогава наистина ме удариха нервите, което е добър знак, защото без тях не можеш да играеш“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България празнува 143 години от Освобождението си (Снимки)
България празнува 143 години от Освобождението си (Снимки)
Ани Вангелова се класира за основната схема в Анталия
Ани Вангелова се класира за основната схема в Анталия