НОВИНИ

Стойчо Младенов: Елементарно и детинско поведение от наша страна

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:01, 29.11.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
стойчо младенов елементарно детинско поведение наша страна
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов остана крайно разочарован от загубата на неговия тим с 2:0 от Лудогорец в дербито на 16-ия кръг на Първа лига.

Младенов определи като детински грешките на своите футболисти, които доведоха до двете попадения за разградчани.

"Изключително голяма тактическа грешка. Мачът беше равностоен до 78-та минута. Тогава, след наш корнер Лудогорец ни направи контраатака. Овладяха топката и минаха 30-40 метра, без ние да извършим тактически фал, за да спрем атаката. Ние ги съпроводихме до наказателното поле. Това е много елементарно и детско поведение на терена. При втория гол ни вече бяхме тръгнали да рискуваме, но ситуацията е подобна. Това говори много лошо за нашия начин на мислене и поведение на терена.", сподели Младенов

Треньорът на "червените" допълни, че неговият отбор трябва да започне да играе по-динамично.

"Бяхме бавни и мудни. Това е проблем, за който говоря, откакто станах треньор на ЦСКА. Трябва ни повече динамика, но това се постига с много работа", заяви специалистът.

64-годишният наставник отново се върна и към ситуацията при първия гол, споделяйки, че всеки от неговите футболисти ще трябва да поеме отговорност за действията си.

"Ситуацията е елементарна. Имахме четирима човека на дъгата, които не трябваше да им позволяват да направят контраатака. Вместо това ние го оставихме (Чибота) да поеме топката и след това стояхме на 3-4 метра от него. Трябва всеки един от нашите играчи да поемат отговорност за действията си и за постовете, на които сме ги поставили", коментира наставника.

Стойчо Младенов посочи и кой бил основният проблем за ЦСКА в днешния двубой: "Основният ни проблем беше атаката. Затрудни ни това, че и тримата нападатели играха слабо. И Йомов, и Кайседо, и Яник бяха под нивото си. За Йомов това е първи слаб мач, откакто аз съм треньор", каза Младенов.

Накрая треньорът на "армейците" сподели, че нищо не е загубено и маратонът в първенството продължава.

"Нищо не е загубено. Маратонът продължава. Имаме и мач по-малко. Трябва да напредваме в малките детайли. Да сме по-хитри, по-умни, по-дисциплинирани. Трябва да издържим до зимата. Ротациите, успешни или не, ще трябва да продължим да ги правим, за да поддържаме отбора свеж", завърши Стойчо Младенов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паднали дървета и отнесени ламарини след силния вятър в Ямбол
Паднали дървета и отнесени ламарини след силния вятър в Ямбол
Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ
Местата в новия кабинет са разпределени: 8 за ПП, 4 за БСП, 3 за ИТН и 2 за ДБ