НОВИНИ

Стотици пакети храна за хора в нужда чрез кампанията "Защото сме хора"

bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 30.04.2020
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Само за няколко часа от вчера и днес, във Варна беше събрано огромно количество пакетирани храни в рамките на инициативата "Защото сме хора".

Благотворителната акция е в помощ на хората без дом, останали без работа, възрастни и засегнати от кризата с COVID-19. Идеята е кампанията да продължи през делничните дни пред катедралния храм "Свето Успение Богородично".

И вчера и днес пространството около катедралния храм е доста оживено. Спазвайки правилата за социална дистанция много варненци се включиха в кампанията и доказаха, че „защото сме хора" можем да разчитаме един на друг и да се подкрепяме в трудна ситуация.

Варна е третият град, който поде инициативата "Защото сме хора" След София и Пловдив.

Ардо Ованезов, организатор: Не сме очаквали такъв резултат. Виждам, че хората отвсякъде идват и помагат и сме затрупани с храна в момента.

Без да дават обяснения хората просто спират, вадят препълнените торби от колите си и ги оставят. Доброволците пък ги разпределят в пакети с храни от първа необходимост.

Татяна Боянова, дарител: В крайна сметка трябва да бъдем хора преди всичко и който с каквото може и по какъвто начин може да се включи за общото благо.

Соня Гинева, дарител: Смятам, че когато имаш достатъчно можеш да дадеш нещо.

Весела Кишкилова, дарител: Разбрах, че ще има и дрехи да се оставят и за всичко, което е необходимо ще се включа, защото в тези трудни времена трябва да бъдем съпричастни.

Всеки, който желае, може да се включи като доброволец и да помага при раздаването на храната.

Ардо Ованезов, организатор: Идеята е да сме добри граждани и съпричастни към другите. Да направим нещо добро за да помогнем на другите и така помагаме на себе си.

Организаторите търсят съдействие от фирма, която да им предостави помещение или склад, където да съхраняват дарената храна.

Всеки делничен ден от 18.00 часа можете да дарявате хранителни продукти от първа необходимост тук на това място.

Автори: Мариана Малева, Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кубински таланти тренират по покривите на Хавана
Кубински таланти тренират по покривите на Хавана
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на катастрофи се проведе в страната
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков и жертвите на катастрофи се проведе в страната