НОВИНИ

Страхотна Изабелла Шиникова постигна нова победа и ще играе финал в Порто

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:42, 22.07.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
изабелла шиникова класира финал сеул минути игра
Слушай новината

Българската тенисистка Изабелла Шиникова продължава с отличното си представяне на турнира на сингъл, който се провежда на твърди кортове в Порто, Португалия с награден фонд от 40 хиляди долара, след като записа петата си поредна победа и така се класира за големия финал.

На полуфиналите третата ни ракета в дамския тенис надигра водачката в схемата от Нидерландия Ариане Хартоно в два сета - 6:2, 6:4 за 1 час и 15 минути игра.

Мачът започна отлично за Шиникова, която проби още в откриващия гейм на срещата, а малко по-късно в рамките на първия сет отново взе подаването на съперничката си, за да поведе с 4:1 и без проблеми да затвори частта с 6:2.

Във втората българката отново осъществи пробив за 3:2, но този път Хартоно реагира и изравни за 4:4. Още в следващия гейм обаче Изабелла отново спечели подаването на нидерландката, а след това на свой сервис сложи точка на спора още при първия си мачбол.

По този начин в неделния ден Изабелла Шиникова ще играе за своята титла №24 на сингъл при дамите от турнира на ITF и втора от началото на годината след тази в Монастир, Тунис през месец март.

В спора за трофея българката ще се изправи срещу победителката от другия полуфинал, в който една срещу друга се изправят бившата №10 в света Кристина Младенович от Франция и Арина Родионова от Австралия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПП-ДБ ще представят свой проект за конституционни промени
ПП-ДБ ще представят свой проект за конституционни промени
Ръчно изработени бижута и рисуване с къна на Базара на изкуствата в София (Снимки)
Ръчно изработени бижута и рисуване с къна на Базара на изкуствата в София (Снимки)