НОВИНИ

Светът отбеляза Международния ден на йогата на открито или онлайн

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:59, 21.06.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света

За 6-и път в България отбелязваме Международния ден на йогата. В страната ни йога е изключително популярна практика, вече има специалност и в Националната спортна академия.

На много места по света масовите практики днес бяха на открито или онлайн заради COVID-кризата. Виртуално и реално денят беше отбелязан и в Индия. Индийският премиер призова хората да практикуват повече йога като част от борбата срещу COVID-19.

Българският премиер поздрави индийския си колега за празника. Във видеопослание на Фейсбук страницата на индийското посолство, Борисов изразява увереност, че последователите на йога ще продължат да я практикуват, защото "здравия дух живее в здраво тяло".

Индия, някъде по границата с Тибет. С тренировка на 5 300 метра височина граничните полицаи отбeлязаха Международния ден на йогата.

Нарендра Моди - премиер на Индия: Заради пандемията, светът осъзнава още по-силно необходимостта от йога. COVID-19 атакува най-вече респираторната система. А дихатателните упражнения са най-добрият начин за укрепването на респираторната система.

Традиция е в Международния ден на йогата, почитателите на духовната практика да поставят рекорди - с масови демонстрации. Тази година групите са малки, а участниците трябва да спазват социална дистанция. "Практикувайте вкъщи, със семействата си", призова индийският премиер.

Баба Рамдев - гуру: Чрез йогата можем да защитим тялото си, ума си, мислите си, емоциите си, общество и нацията.

Всеки може да практикува йога, призова индиийският премиер. Необходими са само - малко свободно пространство и малко свободно време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продадоха китарата на Кърт Кобейн за рекордните 6 млн. долара
Продадоха китарата на Кърт Кобейн за рекордните 6 млн. долара
В очакване на Деня на българския фолклор
В очакване на Деня на българския фолклор