НОВИНИ

Тайнствената г-жа Ким: Съпругата на севернокорейския лидер се появи след дълго отсъствие

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
11:11, 17.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Озарени от щастливи усмивки лица, без маски, без социална дистанция - първата двойка на Северна Корея блесна сред публиката на концерт в Пхенян.

Празничната програма с традиционни песни и танци беше по повод годишнина от рождението на покойния баща на сегашния лидер - Ким Чен Ир. Присъствието на най-високопоставеното семейство в Пхенян би било впечатляващо във всеки един момент, но в този случай то ознаменува появата на г-жа Ким за първи път на публично място след дълго отсъствие от обществения живот.

Преди пандемията, тя традиционно придружаваше съпруга си при важни изяви, макар и също твърде редки за държавен глава. Но от януари миналата година видимо отсъстваше от публичния живот и не беше забелязана на нито едно събитие. Възможните обяснения бяха или поради здравословни проблеми, или евентуална бременност. Според южнокорейското разузнаване, по време на пандемията, г-жа Ким предпочитала да е у дома и да прекарва време с децата си. Това съобщение е на фона на официалната информация на Пхенян, че в Северна Корея няма заразени с COVID-19.

Ри Сол Чжу е от семейство на професор и акушер - гинеколог. Предполага се, че е на 31 години. Била е певица в известния оркестър Унхасу, чиито съства се избира от държавното ръководство. Сватбата между двамата трябва да е била през 2009 година, изчисляват южнокорейски източници. Бракът бил уреден набързо от бащата на Ким Чен Ун предишната година, след като той получава удар. Според южнокорейското разузнаване, двамата имат три деца. Друг източник на информация от кухнята на семейство Ким е баскетболната звезда Денис Родман, най-известният им семеен приятел. Той разкри, че едно от децата им е момиченце, а Ким Чен Ун бил добър баща.

Дори и тази информация изглежда обилна на фона на пълната секретност, която обвива режима в Пхенян. На политическата сцена Ким Чен Ун изгуби своя партньор Доналд Тръмп, с когото успя да се срещне два пъти и да установи лична връзка, каквато няма с друг световен лидер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Марков в "Денят Започва": Фенове на ЦСКА преминаха границата
Пламен Марков в "Денят Започва": Фенове на ЦСКА преминаха границата
Героят Мбапе: Важното е да продължим в същия дух
Героят Мбапе: Важното е да продължим в същия дух