НОВИНИ

Температурите слабо ще се повишават

bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 22.12.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за много студено време тази сутрин и минимални температури в по-голямата част от страната от минус 5° до минус 10°. Под нулата беше сутринта дори и на морския бряг - Вaрнa и Бургас - минус 4°, Ахтопол - минус 3°.

Градус-два под нулата ще останат температурите в някои райони, включително и в София, през целия ден. В по-голямата част от страната се очакват максимални стойности от 0° до 4°. Ще бъде почти тихо, с променлива облачност.

И през нощта ще е почти тихо и почти навсякъде безоблачно, а утре сутринта - отново много студено, с минимални температури между минус 10° и минус 5°, в София - минус 8°.

Максималните температури обаче, макар и слабо, ще се повишат, в сравнение с днес, и ще са между 0° и 5°. Ще е преобладава слънчево време, с повече облаци в следобедните часове и все още слаб, но вече югозападен вятър.

С предимно слънчево време ще започне денят по Черноморието. След обяд облачността и там постепенно ще се увеличава. Ще духа слаб югозападен вятър, слабо ще е и вълнението на морето.

Повече слънчеви часове ще има утре в планините, където ще е много ветровито, с умерен западен, по най-високите части временно силен северозападен вятър.

Температурите в курортите съвсем слабо ще се повишат, но за пореден ден и максималните ще останат под нулата.

Слънчево ще бъде и на Балканите, с по-значителна облачност в западните райони от полуострова, където на места ще превалява слаб сняг.

Сняг ще вали и в страните от Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия. Дъждовно ще се задържи на Британските острови, също и в Португалия и Западна Испания, където валежите ще са интензивни.

У нас през следващите дни с умерен и силен югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат - и минималните, и максималните. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци и условия за слаби превалявания в неделя и понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели втория етаж на къща в сунгурларското село Завет
Пожар изпепели втория етаж на къща в сунгурларското село Завет
Протест на служители от "Напоителни системи" с искане за по-високи заплати
Протест на служители от "Напоителни системи" с искане за по-високи заплати