НОВИНИ

Тео Ушев: Мария Бакалова има огромен шанс за "Оскар"

bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 16.03.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Още
Слушай новината

Българският аниматор Теодор Ушев даде вота си за тазгодишните награди „Оскар“. Режисьорът влезе в Американската филмова академия, след като с номинация се разписа „Сляпата Вайша“, като и тази година той не пропусна да изпрати заглавията на продукциите, които смята за най-добри.

Разбира се, че Мария Бакалова беше на първо място в категорията за "Най-добра поддържаща роля", заяви в "Денят започва" по БНТ Тео Ушев.

Смятам, че тя прави филма. Играе изключително добре, изключително смела и млада е, и много ми харесва нейното присъствие във филма, а и като личност - начинът, по който се държа по време на сезона на наградите, сподели Ушев. Мисля, че вятърът духа в нейните платна и шансът е огромен. Смятам, че в тази категория битката ще е между Оливия Колман и нея, но Мария има по-голям шанс, убеден е аниматорът.

Тя е човек, който проби с изключителен труд, който се държи изключително добре и е добре възпитан. Искам да поздравя нейните родители и нейните съграждани в Бургас, допълни Ушев.

Тео Ушев подчерта, че постижението на Мария Бакалова не е само български успех. През 1966 г. за последно е номинирана източноевропейска актриса, допълни той.

Искам да поздравя и нейния учител Иван Добчев, който я е научил да играе прекрасно и има страхотна техника, заяви още Тео Ушев.

Той пожелава на Мария Бакалова да се радва и да бъде щастлива - друго не й трябва в този момент.

Вратата е доста широко отворена и сега е момента за всички актьори и за всички "занаятчии" от българската индустрия да се шмугнат през тази врата и да спечелят признание за българското кино, заяви още Тео Ушев.

Според него, единствената награда, която "Борат" 2 може да спечели е за ролята на Мария Бакалова и за адаптиран сценарий.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Николета Моралес: Мария Бакалова прави път на много българи и артисти от Източна Европа
Николета Моралес: Мария Бакалова прави път на много българи и артисти от Източна Европа