НОВИНИ

Тихомир Иванов очаква с вълнение Олимпиадата в Токио

Тихомир Иванов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 22.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският лекоатлет Тихомир Иванов е поредният олимпиец, който ще поеме към Токио, за дългоочаквания форум, за да се бори да се върне с отличие.

"Пътуваме на 22 юли с късен полет през Истанбул и ще пристигнем на 23 юли вечерта в Токио, а там продължаваме с допълнителни тестове и проверка на документи. Процесът ще ни отнеме горе долу 5 - 6 часа преди да можем да влезем в селото. Това трябваше да е празник за спорта, но като добавим фактора COVID-19 нищо няма да е същото", казва Тихомир Иванов часове преди да потегли към летището.

"Вълнувам се така, както и когато се класирах за първите ми Игри. Разликата обаче е, че сега всеки има по-големи очаквания, което е нормално. Аз ще дам максимума от себе си", сподели Тихомир.

Състезателят казва, че не се е ангажирал с конкретна цел, тъй като самото състезание е много голямо, заслужил е участието си и ще даде най-доброто от себе си.

"Вчера получих позитивен коментар от Кирил Николов - Дизела, че аклиматизацията в тази част на света ставала по-бързо и се надявам да нямаме проблеми", казва оптимистично Тихомир.

Строгите противоепидемични мерки в Япония налагат ограничения да няма да има публика на стадиона.

"Най-близките хора до мен няма да могат да дойдат, но пък за това последните няколко дни докато съм в България моята годеница е с мен", каза още Тихомир Иванов.

Атлетът ни ще скача на 30 юли, петък, от 9.15 ч. сутринта местно време. Представянето на олимпиеца ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медиците от "Пирогов" прекратяват протестните действия
Медиците от "Пирогов" прекратяват протестните действия
Гълъб Донев: Няма да има пенсионери с доходи под линията на бедност
Гълъб Донев: Няма да има пенсионери с доходи под линията на бедност