НОВИНИ

Тийм смълча австралийската публика в страхотен спектакъл срешу Кирьос

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:46, 12.02.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
тийм смълча австралийската публика страхотен спектакъл срешу кирьос

Австриецът осъществи феноменален обрат срещу Ник Кирьос от 0:2 до 3:2 сета и в следващия кръг ще играе срещу нашия Григор Димитров в спор за място на 1/4 финалите в Мелбърн.

В трети пореден мач, Кирьос беше бурно подкрепян от трибуните, и това го вдъхнови за силния старт на срещата. Австралиецът проби още в откриващия гейм на мача и до края на първия сет запази този си аванс, за да спечели с 6:4.

Кирьос продължи да сервира отлично и във втората част, като дочака своя момент в деветия гейм, печелейки подаването на Тийм, което му осигури аванс от 5:4. След това на свое подаване Ник нямаше трудности и удвои аванса си в сетовете.

В началото на третия сет Тийм имаш инфарктна ситуация, изоставайки в своя гейм с 15:40. Той обаче оцеля и още в следващия гейм проби своя опонент за 2:0, като до края на сета не изпусна инициативата и след 6:3 намали изоставането си.

Това вдъхна увереност на Доминик, който игра много силно през целия четвърти сет и отново само един пробив, в деветия гейм, му беше достатъчен за крайното 6:4 и пращането на мача в решителен пети сет.

В петата част и двамата задържаха високото си ниво на игра, но отново шампиона от US Open 2020 издебна момента, за да нанесе своя удар. Той дойде в седмия гейм, когато австралиецът пропусна геймбол за 4:3, а впоследствие инкасира пробив.

До края, световният номер 3 удържа на напрежението и след 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 за близо три часа и половина корта, се класира за 1/8 финалите на тазгодишния Australian Open.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецпрокуратурата разследва незаконно получаване на евросредства
Спецпрокуратурата разследва незаконно получаване на евросредства
Балъков: Камбуров си тръгна по собствено желание, трудно ще компенсираме отсъствието му
Балъков: Камбуров си тръгна по собствено желание, трудно ще компенсираме отсъствието му