НОВИНИ

Томас Бах: Никога не сме обсъждали отмяна на Олимпиадата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:48, 20.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
томас бах никога сме обсъждали отмяна олимпиадата
Слушай новината

Томас Бах сподели по време на сесията на Международния олимпийски комитет, че евентуална отмяна на Летните олимпийски игри в Токио никога не е седяла на дневен ред.

Президентът на МОК описа подобно решение като "най-лесния вариант за МОК" и допълни, че комитета никога не би оставил спортистите по подобен начин.

Сесията започна с минута мълчание в памет на всички, които загубиха борбата с COVID-19.

"Отмяната би била най-лесният вариант за нас: щяхме да получим парите от застраховките и да пристъпим към подготовката за Игрите през 2024 година в Париж. Но никога не сме обмисляли възможността за отмяна, Международния олимпийски комитет никога не изоставя спортистите по този начин", започна Бах.

67-годишният германец благодари още на японските партньори, без които, по негови думи, провеждането на Олимпиадата нямаше да бъде възможно.

"Направихме безпрецедентна стъпка да отложим Олимпийските игри. Днес мога да кажа честно, че не знаехме, че всичко ще бъде толкова трудно. Никой никога не се е сблъсквал с подобно решение. Ние можехме да вземем това решение само благодарение на пълното доверие от страна на нашите японски партньори".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев поздрави българските мюсюлмани за празника Курбан байрам
Румен Радев поздрави българските мюсюлмани за празника Курбан байрам
Опасно мъртво вълнение - какви са препоръките
Опасно мъртво вълнение - какви са препоръките