НОВИНИ

Томи Пол триумфира на турнира по тенис в Далас

Титлата е втора в кариерата на американеца

томи пол маркос хирон спорят титлата тенис турнира далас
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:11, 12.02.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Намиращият се на 15-о място в мъжката тенис-ранглиста Томи Пол (САЩ) оправда очакванията, че е фаворит и спечели титлата на турнира по тенис ATP 250 Dallas Open в ожесточен финал срещу Маркос Хирон, намиращ се на 67-о място. Американските фенове на тениса бяха възнаградени с интензивен мач между двама местни, като Пол в крайна сметка излезе победител със 7:6 (3), 5:7, 6:3.

Томи Пол показа, че се намира в отлична форма и по-рано в турнира, когато отстрани Бен Шелтън, а сега беше на своя четвърти финал в каpиерата в АТР и първи на родна земя. Хирон също имаше основание за самочувствие, след като по пътя до финала отстрани трима поставени в основната схема.

В първия сет Томи Пол поведе рано с 3:1, като в първите четири гейма не даде нито една точка за пробив на противника. Но Маркос Хирон запази самообладание и поведе с 4:3, взимайки следващите три гейма. След това и двамата запазиха сервиса си и стигнаха до тайбрек, последователността на Пол в сервирането и осигуряването на два мини-пробива му позволи да вземе сета със 7:6(3).

Във втория сет Хирон запази самообладание и държа равенството до 4:4, след което издържа едно подаване с шест равенства, а после проби за 6:5. Третият сет Пол поведе с 3:0 и въпреки решимостта на Хирон да се върне в мача, не позволи да се стигне до обрат, пресичайки всякакви опити на опонента си.

Тази титла е втора в кариерата на Пол, след като преди това остана втори на Откритото първенство на Мексико, както и на турнира в Ийстбърн. Гледайки напред, Пол трябва да се състезава в ATP 250 Делри Бийч Оупън тази седмица и очаква във втория кръг победителя от мача между 19-годишния Aлекс Микенлсен и квалификант.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно, имаше отчет за постигнатото, заяви Радостина Жекова
Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно, имаше отчет за постигнатото, заяви Радостина Жекова
Случаят "Нотариуса" няма да доведе до последици за магистратите, вършили престъпления, смятат експерти
Случаят "Нотариуса" няма да доведе до последици за магистратите, вършили престъпления, смятат експерти