НОВИНИ

Тръмп е шампион на Северна Ирландия за трета поредна година

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:01, 23.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Други спортове
тръмп шампион северна ирландия трета поредна година

Световният номер 1 Джъд Тръмп спечели Откритото първенство на Северна Ирландия за трета поредна година, след като победи действащия световен шампион Рони О’Съливан с 9-7 във финала на надпреварата в Милтън Кийнс. Любопитното е, че в предишните две години Асото в колодата отново надви Ракетата в решаващия мач за титлата, и то всеки път с резултат 9-7.

Тръмп бе по-солиден в първата сесия, която спечели с 5-3, след което взе откриващите два фрейма във вечерната сесия, за да си осигури преднина от четири фрейма. О’Съливан се опита да се върне в мача, като намали изоставането си на 5-7 и 7-8, но Тръмп не допусна обрат и с брейк от 89 точки затвори мача.

“Седях на стола с преднина от 8-5 и си мислех, че няма как да не получа шанс да затворя мача. След това изведнъж стана 8-7 и той водеше с 30 точки и си помислих, че мога да загубя, без да вкарам нито една топка повече”, сподели след успеха Тръмп, който реализира два сенчъри брейка в мача срещу само един за Ракетата. Тръмп се превърна и в първия играч, който печели ранкинг турнир в три поредни години от Стивън Хендри (Шампионата на Обединеното Кралство 1994-96) насам. /БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощните заведения притеснени от фалит. Ще има ли нови мерки за бизнеса?
Нощните заведения притеснени от фалит. Ще има ли нови мерки за бизнеса?
Ливърпул разби Лестър въпреки кадровите проблеми.
Ливърпул разби Лестър въпреки кадровите проблеми.