НОВИНИ

Тръмп победи Форд и реализира сенчъри брейк номер 100 за сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:32, 01.08.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Други спортове
тръмп победи форд реализира сенчъри брейк номер 100 сезона

Световният номер 1 Джъд Тръмп се превърна в едва втория играч в историята на снукъра, който реализира 100 сенчъри брейка в рамките на един сезон, след като направи серия от 131 точки при победата си над Том Форд с 10-8 в мач от първия кръг на Световното първенство в Шефилд.

Тръмп се опитва да разбие "Проклятието на Крусибъл", според което нито един играч в историята не е успял да защити първата си световна титла.

Асото в колодата не бе далеч от това да падне жертва на проклятието, след като изоставаше с 2-6 и 4-6, но силно представяне във втората сесия на мача му донесе обрат и краен успех с 10-8.

По този начин 30-годишният Тръмп се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне китаеца Ян Бинтао или сънародника си Елиът Слесър.

В друг мач от миналата вечер ветеранът Алан МакМанъс поведе с 5:4 на трикратния световен шампион Марк Уилямс след първата сесия между двамата, а същата преднина имат Дон Дзюнхуей срещу Марк Кинг и Стюарт Бингам срещу Ашли Карти.

Днес следобед участието си в турнира започва и четирикратният световен шампион Джон Хигинс. "Вълшебникът от Уишоу" ще се изправи срещу бившия двукратен финалист в Крусибъл, Матю Стивънс.

Това ще бъде първи сблъск между двамата от 2014-та година насам. В общите двубои Хигинс има предимство от 18:8 спечелини мача. Двамата имат и едно равенство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортът без публика до края на август
Спортът без публика до края на август
149 точки не стигнаха на Далас за победа над Хюстън
149 точки не стигнаха на Далас за победа над Хюстън