НОВИНИ

Треньорката на Александра Фейгин: В момента търсим нов хореограф, който да работи със Саша

ина лутай александра фейгин покаже невероятно резултати бъдеще
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:34, 25.03.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорката на най-добрата българска фигуриста Алекандра Фейгин Ина Лутай разкри в интервю, че в момента работи усилено в търсенето на нов хореограф, който да работи с нашето момиче през следващия сезон.

В разговора Лутай споделя, че в момента проучва подробно всички хореографи, които работят със звездите във фигурното пързаляне. До момента Саша Фейгин използваше услугите на руския хореограф Никита Михайлов.

Сестрата на двукратната ни световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова даде още и своята оценка за представянето на българската фигуристка по време на световното първенство в Япония, където нашето момиче се нареди 24-а.

"Много съм доволна, защото последните два сезона бяха изключително тежки за Саша. Тези шест месеца през, които не тренира си оказаха влияние. Смятам, че изиграването чисто днес на скоковете, без абсолютно никакво наказание от съдиите, е огромен успех за нея. Това й дава една увереност, че тепърва най-добрите й класирания предстоят", сподели Лутай пред колегите от БНР.

"Сега ще ѝ дадем почивка от една седмица и след това започваме работа по новите програми. В момента много подробно изследвам абсолютно всеки хореограф, който работи на световно ниво, който поставя програми на звездите във фигурното пързаляне. Искам да избера хореограф, с който Саша да работи през следващия сезон. Избирам, чудя се, на кого точно да се спра" допълва тя.

Ина Лутай разкри още, че по време на шампионата на планетата в Япония Александра Фейгин дори е направила опити за четворни скокове по време на тренировките, въпреки че те не са заложени в програмата ѝ.

"Говорих с Андрей, който е със Саша в Япония. Точно преди волната програма тя е отишла при него с молба да пробва четворен тулуп. Споделила е, че леда я изхвърля изключително добре. Направила е 5-6 опита, въпреки че не е заложен в програмата ѝ. Андрей каза, че някой са били успешни. За това сега ще поискам разговор с федерацията. Ще настоявам, когато в началото на сезона заледяват пързалката в Зимния дворец, да извикат специалист от чужбина или пък човек, който разбира от съставките, които трябва да съдържа леда, за да може той да бъде добър за индивидуално фигурно пързаляне. За нас това ще бъде много важно", коментира Лутай.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дидие Дешан: Страхотно завръщане след Мондиала
Дидие Дешан: Страхотно завръщане след Мондиала
Жертви от торнадо, силни бури и наводнения в различни части на САЩ
Жертви от торнадо, силни бури и наводнения в различни части на САЩ