НОВИНИ

Третокласници учат в пенсионерски клуб, местят ги в гимназията

третокласници учат пенсионерски клуб местят гимназията
bnt avatar logo
от БНТ
13:57, 22.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Третокласници от две паралелки на варненското училище "Иван Вазов" отново ще учат в сградата на Професионалната техническа гимназия от 27 ноември.

Те ще напуснат пенсионерския клуб в района, където бяха преместени след ВиК авария в края на септември. Това беше договорено на среща между областния управител на Варна проф. Андрияна Андреева, д-р Ирена Радева - началник на Регионално управление на образованието - Варна и Лилия Христова - директор на Дирекция "Образование и младежки дейности" в община Варна.

Ще се търси терен за построяване на нова сграда на основното училище, а за втория учебен срок е предложен друг вариант. Тогава учениците могат да бъдат преместени в Центъра за специална образователна подкрепа.

В момента там се прави ремонт на четвъртия етаж, а за учениците ще бъде осигурен отделен вход и подход към сградата. Проблемът за училище "Иван Вазов" започна с пробив на водопровод, който наводни помещенията.

Тогава децата от първи до четвърти клас бяха преместени в сградата на Професионална гимназия по електротехника, но поради липсата на място 3а и 3б клас учеха в дървената барака на пенсионерския клуб на квартала, а учениците от 4а и 4б клас са в сградата на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване, като се налага по обед да се местят в гимназията по електротехника.

Още в края на септември на родителите беше предложен вариантът децата да учат в Центъра за специална образователна подкрепа, но тогава те категорично отказаха, тъй като се притесняваха от проблемите, които създават част от обитателите на центъра.

Автор: Светлана Ганчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на МВР (СНИМКИ)
Полицаи се събраха пред Народното събрание в защита на ръководството на МВР (СНИМКИ)
Хебър се подсили с младежки национал на България
Хебър се подсили с младежки национал на България