НОВИНИ

Участващ с "уайлд-кард" изхвърли Шаповалов във Виена, Рубльов продължава с победите

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:35, 27.10.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Тенис
участващ уайлд кард изхвърли шаповалов виена рубльов продължава победите

Световният номер 153 Юрий Родионов от Австрия поднесе голямата изненада в първия ден на надпреварата от сериите ATP 500 във Виена, отстранявайки номер 8 в схемата Денис Шаповалов след 6:4, 7:5.

В началото на мача, фаворита Шаповалов взе ранен аванс пробивайки за 2:1 в своя полза. Канадецът задържа преднината си до 4:2, когато австриецът рязко вдигна нивото си.

Родионов не само върна пробива в осмия гейм, а осъществи нов такъв в десетия, който се оказа решителен за развитието на първия сет и му донесе успеха в него след 6:4.

Във втората част и двамата бяха изключително стабилни на сервис, като в първите единадесет гейма никой не позволи да се стигне до точка за пробив. Сервирайки за вкарването на сета в тайбрек обаче Шаповалов се пропука, изоставяйки с 0:40.

Родионов реализира още първия си мачбол и по този начин се класира за втория кръг на домашната надпревара, където очаква победителя от двубоя Дан Евънс-Аляж Бедене.

Друд представител на домакините Денис Новак също изигра много силен мач, но след като пропусна три мачбола отстъпи на шампиона в турнира от 2018-та, Кевин Андерсън.

В един от дългоочакваните двубои във вчерашния ден Пабло Кареньо Буста се справи с Гаел Монфис след 6:1, 2:0 и отказване на французина поради травма във врата.

Към следващия етап продължават Боран Чорич и Андрей Рубльов, които записаха чисти победи съответно над Тейлър Фриц и Норберт Гомбощ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сираков: Разбрахме се с новия треньор, пристига другата седмица
Сираков: Разбрахме се с новия треньор, пристига другата седмица
Футболист на Антверп е с COVID-19, играл е срещу Лудогорец
Футболист на Антверп е с COVID-19, играл е срещу Лудогорец