НОВИНИ

Учителите ще получат по 100 лв. върху заплатата за тестване на децата в училище

направиха демонстрация тестването учениците ковид
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 11.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

По 100 лева за месеците ноември и декември 2021 година ще получат учителите и непедагогическите специалисти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда.

Това се договориха Министерството на образованието и науката, работодателските и синдикалните организации в системата на средното образование.

Новите тестове за учениците са по-лесни за употреба - вижте как се прилагат (ВИДЕО)

️Днес бяха положени последните подписи под анекс към колективния трудов договор (КТД), който регламентира допълнителното плащане до края на тази година.

️Със същия документ се увеличава с 20 дни размерът на основния платен годишен отпуск за непедагогическите специалисти в детските градини и училищата.

Това се прави заради дългите периоди на неприсъствено обучение при висока обща заболяемост или при локално епидемично огнище, през които обслужващият персонал в училищата е в принудителна отпуска. Част от нея досега беше неплатена.

️Непедагогическите специалисти получават още два дни допълнителен платен отпуск, ако се имунизират срещу COVID-19. Те могат да ги ползват по свое желание след поставяне на първата и/или на втората доза от ваксината.

Учителите, които се ваксинират, имат допълнителни два дни платен отпуск още от лятото. За педагогическия персонал те бяха регламентирани с анекс към КТД от 9 август тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джерард е новият мениджър на Астън Вила
Джерард е новият мениджър на Астън Вила
Скандалът с машините: Има ли устройства с неясен произход в складовете на "Сиела"?
Скандалът с машините: Има ли устройства с неясен произход в складовете на "Сиела"?