НОВИНИ

УЕФА решава за домакините и публиката на Евро 2020 на 20 април

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:36, 06.04.2021
Чете се за: 00:32 мин.
Европейски футбол
уефа решава домакините публиката евро 2020 април

20 април е датата, на която Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) ще определи градовете-домакини на предстоящото Европейско първенство по футбол през лятото.

Преди да настъпи пандемията от COVID-19, по план надпреварата на Стария континент трябваше да се проведе в 12 града - Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург.

Нестихващата зараза, ограниченията в пътуването и забраната за посещаване на спортни мероприятия принуди УЕФА да проведе извънреден конгрес в края на април, на който да бъде решен окончателния план за провеждането на Евро 2020. Тогава се очаква да бъде взето и решение за броя на феновете, които ще бъдат допуснати на стадионите.

При това положение УЕФА може да отложи приемането на решение за изключването на който и да е град от списъка с домакини на турнира. Решение за увеличаване на феновете може да бъде взето до 28 април.

Европейските нации ще се сражават за трофея от 11 юни до 11 юли, като финалът ще се играе на митичния "Уембли" в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея се оттегли от участие в Игрите в Токио
Северна Корея се оттегли от участие в Игрите в Токио
САЩ обяви нови правила за круизите
САЩ обяви нови правила за круизите