НОВИНИ

Условията в Зимния дворец пречат на Александра Фейгин да тренира троен аксел

александра фейгин завърши европейското фигурно пързаляне финландия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:46, 09.11.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин вече не тренира изпълнение на троен аксел заради лошите условия в Зимния дворец в столицата.

Именно там в петък и събота участничката на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 ще участва на международния турнир за Купа "Денкова-Стависки".

"Тройният аксел от известно време не го тренирам. Въобще не го опитвам. Така, че скоро няма да го видите в програмите. Надявам се на малко по-късен етап, като се почувствам готова да мога да го изпълня. Все още не мога да вляза в стабилна форма. Още не я чувствам. В момента искам дори на тренировки да изиграя чиста волна програма с елементите, които имам. Това все още не ми се получава на всяка тренировка. Сега трябва да гоня стабилна форма, поне на този етап и след това вече да мисля за надграждане, тъй като не съм достигнала това, което искам в момента. Условията за подготовка не са най–добрите. В момента дори сме на долната пързалка. Нямаме тренировки на горната, където ще се проведе състезанието", заяви Фейгин.

Родената в Йерусалим фигуристка даде още оценка и на първото си участие за сезона във френския град Ница, където взе бронзово отличие.

"От първото ми състезание, което беше в Ница преди седмица и половина-две, не съм много доволна. Бях сигурна, че съм физически доста добре, че съм във форма. Излязох на волната програма и не направих това, на което бях готова, което исках да покажа. Надявам се, че на второто състезание да изчистя тези грешки, които допуснах и да изиграя програмите си по-добре", сподели многократната ни национална шампионка по фигурно пързаляне.

"И двете ми програми са нови. Волната е супер интересна, не е на типична класическа музика. Наистина е доста интересно и различно от всички останали, които съм имала до момента. Волната програма вече я имам от доста време, от може би половин година. Имах повече време да я отработя. Кратката програма я смених някъде е началото на септември. Тя е една от любимите ми програми. Много красива. Роклите са супер красиви и интересни. Надявам се двете програми да се харесат на съдиите и на зрителите", завърши Александра Фейгин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа блокира движението по АМ "Струма" при Перник
Катастрофа блокира движението по АМ "Струма" при Перник
За спешни промени в медицинската експертиза настоява омбудсманът
За спешни промени в медицинската експертиза настоява омбудсманът