НОВИНИ

Успешен старт за Филаделфия, Бостън, Ню Йорк и Сакраменто в плейофите на НБА

успешен старт филаделфия бостън йорк сакраменто плейофите нба
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 16.04.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Де’Аарън Фокс вкара 38 точки в дебюта си в плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА), а съотборникът му Малик Монк добави 32, от които 28 в четвъртата част за успеха на Сакраменто над Голдън Стейт със 126:123.

Срещата беляза завръщането на Кингс в елиминациите за титлата за първи път от 17 години насам и те спечелиха първия си мач. Монк започна мача от пейката, но в последните минути беше истинска заплаха за Голдън Стейт, а 2.9 секунди преди края добави и два наказателни удара. И когато изстрелът на Стеф Къри от гостите от тройката не намери целта, в щаба на Сакраменто настана бурна радост.

Де’Аарън Фокс вкара 13 пъти от 27 изстрела от игрова ситуация, а също така добави в личната си статистика пет асистенции и три пресечени топки на противника. Монк пък нямаше грешка от наказателната линия и вкара 14 от 14 опита, докато от игра добави 8 успешни от 13 опита.

За Голдън Стейт Стеф Къри приключи мача с 30 точки, Клей Томпсън добави 21.

Филаделфия се възползва от домакинското си предимство и се наложи над Бруклин със 121:101 с 26 точки на Джоел Ембийд и 23 и 13 подавания на Джеймс Хардън. Филаделфия направиха и клубен рекорд от 21 изстрела от зоната за три точки. Ембийд пък вкара всичките 11 наказателни удара, които получи, а Хардън записа 31 дабъл-дабъл в плейофите в кариерата си. Тобайъс Харис прибави 21 точки за Сиксърс, които са домакини и на мач номер 2 утре.

За Нетс Майкъл Бриджис беше реализатор номер 1 с 30 точки, а Камерън Джонсън добави 18.

Бостън също не допусна изненади и удари Атланта Хоукс на старта със 112:99. Два дни, след като му бяха свалени конците от пръст на дясната ръка, Джейлън Браун се развихри с 29 точки и 12 борби за победителите. За него срещата беше по-специална, тъй като е роден в Атланта, а и беше пропуснал последните два мача от редовния сезон на зелените от Бостън.

Джейсън Тетъм завърши с 25 пункта и 11 борби, а Дерик Уайт прибави 24. За гостите от щата Джорджия Деджонти Мъри се отличи с 24 точки и 8 борби. Трей Йънг, който е водещ според статистиката на отбора, остана само с 18.

Единствената победа като гост в първия кръг постигна Ню Йорк – 101:97 над Кливланд. Гостите от Никс вдигнаха оборотите и заздравиха защитата през второто полувреме, за да наложат надмощие и да вземат успеха. Джейлън Брънсън вкара 27 точки за тях, 21 от които през второто полувреме.

Ню Йорк имаха 10 точки преднина в началото на четвъртата част, пропиляха я, но в крайна сметка отново излязоха напред в резултата в решаващите минути. Джош Харт вкара тройка 1:49 минути преди края за гостите. Иначе той влезе от пейката и приключи срещата със 17 точки и 10 борби. За домакините от щата Охайо Донован Мичъл наниза 38 пункта и подаде 8 завършващи паса.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Путин присъства на Великденската литургия в Москва
Владимир Путин присъства на Великденската литургия в Москва
В Украйна празнуват Възкресение
В Украйна празнуват Възкресение