НОВИНИ

Валдас Дамбраускас: Уверен съм, че ще сме щастливи след мача с Олимпиакос

валдас дамбраускас уверен съм сме щастливи мача олимпиакос
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 09.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас смята, че неговият тим трябва да играе отговорно и с увереност, за да победи Олимпиакос.

Във вторник, 10 август, двата тима ще се изправят един срещу друг в мач-реванш от третия квалификационен кръг от Шампионската лига. Първият двубой преди седмица в Гърция завърши 1:1. Головете на чужд терен не се взимат под внимание при новите правила.

„Надявам се да направим още по-добър мач от този, който изиграхме в Гърция. Лудогорец трябва да изиграе още един добър мач, трябва да успеем да подобрим интензитета, начина на пресиране. Както аз, така и момчета, имахме малко разочарование, че наистина не успяхме да оползотворим всичките си възможности да отбележим гол. 1:1 е добър резултат срещу такъв добър тим“, сподели Валдас Дамбраускас.

Треньорът на Лудогорец отдаде дължимото на съперника в предстоящия мач, но също така изрази увереност, че „орлите“ ще бъдат крайните победители.

„Знаете какво първенство имат в Гърция. Те са и 46 пъти шампион. Но това може да доведе до натиск и притеснение в играчите, от друга стана получаваш манталитет на победител, не трябва да ги подценяваме. Не трябва да излизаме със страх, а с увереност. Накрая играеш 11 срещу 11 в две полувремена. Всичко се решава на терена“, сподели още треньорът на Лудогорец.

Треньорът допълни, че е било важно играчите му да са си починали както физически, така и психически заради честите мачове и пътувания от началото на сезона.

Реваншът е във вторник, 10 август, на стадиона в Разград от 21.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев осъществи обрат за място в основната схема в Прага
Адриан Андреев осъществи обрат за място в основната схема в Прага
В Плевен подготвят шампионско посрещане за Стойка Кръстева и Ивет Горанова
В Плевен подготвят шампионско посрещане за Стойка Кръстева и Ивет Горанова