НОВИНИ

Валежи се очакват следобед и през нощта

мвр обилните валежи нощта обстановката нормализира
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 07.07.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Времето
Слушай новината

Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и през нощта ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има временно интензивни валежи и гръмотевици. В района на Централен Балкан, Лудогорието и Югоизточна България явленията ще са по-интензивни, а на места там и валежите ще са значителни. Ще има и градушки. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, в източните райони - от север. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Привечер и през нощта ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 27° до 29°. Температурата на морската вода е 22 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. В района на Централен Балкан, Странджа и Сакар явленията ще са интензивни и валежите ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

В събота на много места в страната, с изключение на крайните западни райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, интензивни в следобедните часове. По-голяма е вероятността за локални значителни количества в Централна Северна България. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Температурите още малко ще се понижат и максималните ще са предимно между 25° и 30°.

В неделя и понеделник облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Вероятността за валежи е малка. В Източна България ще бъде все още ветровито, в останалата част от страната вятърът ще отслабне. Дневните температури ще се повишават.

Във вторник ще бъде предимно слънчево, а затоплянето ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След Прага Зеленски ще посети Истанбул
След Прага Зеленски ще посети Истанбул
Шофьор на български камион е загинал на ГКПП "Капитан Андреево"
Шофьор на български камион е загинал на ГКПП "Капитан Андреево"