НОВИНИ

Валежите ще продължат

bnt avatar logo
от БНТ
14:26, 12.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за проливни валежи – за последните 15 часа най-много дъжд падна в местността Рожен в Родопите - около 50 литра на кв.м, в Благоевград - 33, в Кърджали 26 литра на кв.м.

В южните и източните райони продължава да вали дъжд, но с нахлуването на по-студен въздух от северозапад на отделни места в Западна България превалява сняг. Там и температурите днес ще са едва около 3 - 4°, докато в останалите райони, където през по-голямата част от деня ще духа все още южен вятър, ще се задържи топло за първата половина от декември, с температури до 13 - 14°.

През следващото денонощие ще остане облачно, в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд и сняг, на изток валежите ще са от дъжд. Сутринта ще има и райони с отрицателни температури, а максималните за деня ще са от 0° до 5°, малко по-високи морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и по проходите ще има условия за навявания и преспи.

В планините ще продължи да вали сняг. Температурите в курортите ще са от минус 5 до плюс 3 градуса.

Не само у нас ще продължи да вали и утре в по-голямата част от Балканите - в югоизточната половина дъжд, а в северозападната - сняг. Причината - бавно подвижният средиземноморски циклон, който преминава през полуострова.

С валежи от дъжд и сняг ще бъде в Европейска Русия, където затоплянето продължава.В Западна Украйна ще вали дъжд, който с нахлуването на по-студен въздух ще преминава в сняг. Дъжд ще превалява в страните от Централна Европа.

По-често облачно, с валежи предимно от сняг и студено за сезона ще остане времето у нас и през следващите дни. По-значителни количества се очакват през нощта срещу вторник и във вторник, а в четвъртък ще има снежни виелици и условия за навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хакери удариха акаунтa на индийския премиер в туитър
Хакери удариха акаунтa на индийския премиер в туитър
Почина писателката Ан Райс
Почина писателката Ан Райс