НОВИНИ

Вълна от гневни реакции срещу Гал Гадот заради неин туит за Израел

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:00, 13.05.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
вълна гневни реакции гал гадот заради неин туит израел
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Актрисата от "Жената чудо" Гал Гадот получи хиляди реакции след коментар за кризата в Близкия изток, предаде Би Би Си. Звездата публикува туит относно ескалацията на насилието в Израел и Газа.

Израелската актриса и бивша Мис Израел публикува: "Израел заслужава да живее като свободна и сигурна нация", добавяйки: "Нашите съседи заслужават същото".

Коментарите предизвикаха хиляди отговори. Известно е, че в младостта си Гадот е служила две години в израелската армия, отбивайки задължителна военна служба.

"Страната ми е във война. Притеснявам се за семейството си, приятелите си. Притеснявам се за народа си. Това е порочен кръг, който продължава твърде дълго. Моля се за жертвите и техните семейства. Моля се тази невъобразима враждебност да приключи, моля се нашите ръководители да намерят решение, за да можем да живеем рамо до рамо в мир. Моля се за по-добри дни", написа Гадот.

Докато някои високопоставени хора, включително американският политик Тед Круз, похвалиха Гадот за написаното, много други нейни последователи реагираха гневно, несъгласни с нейната позиция по отношение на ситуацията в Близкия изток.

"Обичайте ближния си като себе си", написа по-късно израелската актриса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пълен обрат за Левски над Черно море
Пълен обрат за Левски над Черно море
ВАС отмени решението на КЗК за закупуването на ЧЕЗ от "Инерком България"
ВАС отмени решението на КЗК за закупуването на ЧЕЗ от "Инерком България"