Вандали замеряха влак с камъни: ранени са две момичета

от БНТ
18:51, 07.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Две момичета на 19 години са пострадали, след като вандали са замеряли с камъни пътническия влак Пловдив - Димитровград. Счупено е стъклото на първия вагон, а ранените момичета са прегледани в болница, където е установено, че контузиите им не са тежки и са освободени за домашно лечение.

Минути след като снощи влакът от Пловдив за Димитровград потеглил, в района на надлез Родопи неизвестни лица започнали да хвърлят камъни по първия вагон.

"Пътуват, някой хвърля камък по влака и точно нея удрят по главата за жалост... При нея е било камък, при другото момиче е стъкло, разминало й се е на косъм", разказа бащата на пострадалото момиче.

Двете 19-годишни момичета са в шок от случилото се.

"В участъка, където е нанесен удара с камъка, със сто километра в час се е движил влакът. Веднага превозната бригада се е обадила на тел.112 и на гара Крумово са пристигнали линейка и кола на полицията", каза Ангел Даскалов - директор на поделение "Пътнически превози" БДЖ Пловдив.

За да се окаже медицинска помощ на пострадалите, влакът престоял на гара Крумово близо 40 минути. След преглед в болница, момичетата са се прибрали по домовете си в Първомай.

"Казаха, че това не е единичен случай такава била модата в последно време...", каза бащата на пострадалото момиче.

През миналата година от БДЖ отчитат 79 случая, в които влакове са замеряни с камъни, пострадали са трима машинисти.

Заради зачестилите подобни случаи ръководствата на БДЖ и на МВР са направили съвместна среща на която са обсъждали инциденти по три направления - поставянето на предмети на линията, рисуването на нови вагони със спрейове и инциденти като този с хвърлянето на камъни по вагони и локомотиви.

Само за месец от началото на годината инцидентите са 5, с трима пострадали.

Репортаж на Владислав Севов, Деница Торньова
оператор Димитър Рочев

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На опашка за ваксина: Официално започна третата фаза на имунизацията у нас
На опашка за ваксина: Официално започна третата фаза на имунизацията у нас
Байдън очаква с Китай "остра конкуренция”, не конфликт
Байдън очаква с Китай "остра конкуренция”, не конфликт