НОВИНИ

Вдъхновеният Музети спря Григор на 1/4 финалите в Акапулко

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:45, 19.03.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Тенис
вдъхновеният музети спря григор финалите акапулко

Първата ни ракета отстъпи на 19-годишния италиански квалификант Лоренцо Музети с 4:6, 6:7(2) и по този начин се прости с шансовете си за втори триумф в мексиканския курорт след 2014 година.

Мачът продължи 130 минути, а Димитров направи твърде много непредизвикани грешки, което се оказа ключът към загубата от бившия №1 в младежката ранглиста.

В първия сет италианецът поведе с пробив, като дръпна с 4:1 гейма, но Григор съумя да изравни при 4:4. За съжаление, в десетия гейм сервисът на първата ни ракета отново се пропука и той инкасира втори брейк, с който Музети спечели първата част.

Димитров пръв стигна до пробив във втората част за 3:2, но младокът отговори веднага с рибрейк за 3:3. При 4:5 Григор спаси четири мачбола, за да се добере до 5:5. Българинът отрази още един мачбол при 5:6, вкарвайки втория сет в тайбрек. В дългия гейм 19-годишният Лоренцо Музети пропиля още една възможност да затвори мача, но все пак материализира седмия си шанс, за да се класира на полуфиналите.

В спор за място на финала младият таланта ще играе срещу първия поставен и световен №6 Стефанос Циципас, който елиминира след трисетова битка Феликс Оже-Алиасим.

За Григор пък няма да има много време за почивка, тъй като ще го видим отново на корта само след седмица по време на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви отстъпиха в Бирмингам, Зечири също е аут
Сестри Стоеви отстъпиха в Бирмингам, Зечири също е аут
Проф. Стойнев: Свлачищата можем да ги предвидим, срутищата са внезапен процес
Проф. Стойнев: Свлачищата можем да ги предвидим, срутищата са внезапен процес