НОВИНИ

Ветровито, но в много райони слънчево време днес

ветровито райони слънчево време
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 03.02.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - от 3° до 8°, в София - около 4°.

Сутринта на отделни места в планините и в крайните югоизточни райони все още ще превалява сняг. Ще остане ветровито, в по-голямата част от страната с умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е от север-северозапад, умерен, по долината на Струма и в планинските райони - временно силен.

По Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е от 5° до 7°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините до обяд ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалее, но по върховете ще се задържи значителна. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

В петък сутринта ще е студено с минимални температури от минус 8° - минус 10° във високите котловинни полета и Лудогорието до минус 2° - минус 3° по поречието на Дунав. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Вятърът временно ще стихне, по-късно през деня ще е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

През почивните дни ще духа умерен западен вятър. В събота денят ще започне с предимно слънчево време. Температурите ще се повишат, повече дневните. След обяд облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу неделя на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. В неделя облачността бързо ще намалее, в много райони след обяд до слънчево време. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат с два-три градуса.

В понеделник ще е ветровито с максимални температури близки до 10°. Ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9152 са новите случаи на коронавирус
9152 са новите случаи на коронавирус
Везенков най-резултатен за Олимпиакос в загубата от лидера Реал Мадрид
Везенков най-резултатен за Олимпиакос в загубата от лидера Реал Мадрид