НОВИНИ

Виктория Томова срещу Белинда Бенчич на старта на Australian Open 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:40, 12.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
травма попречи виктория томова противопостави мария сакари united cup
Слушай новината

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще се изправи срещу олимпийската шампионка Белинда Бенчич на старта на основната схема на Australian Open 2023, отреди тегленият днес жребий.

За Томова това ще бъде общо трето участие в Мелбърн, като 27-годишната софиянка все още е в търсене на първата си победа в същинската надпревара на първия за годината турнир от Големия шлем.

Жребият обаче далеч не бе благосклонен за Вики, тъй като я изправи срещу поставената под №12 Бенчич, която може да се похвали с участие в четвъртия кръг на турнира през 2016 година. Преди 12 месеца обаче олимпийската шампионка от Игрите в Токио отпадне още във втория кръг в "Мелбърн Парк" след двусетово поражение от американката Аманда Ансимова.

До този момент Бенчич и Томова са се срещали само веднъж в квалификациите на турнир в Дотан през 2013 година, когато победа е за швейцарката след 6:0, 6:3.

В същото време световната №1 при дамите Ига Швьонтек, която е и основна фаворитка за титлата на Australian Open, ще започна участието си в турнира с мач с германката Юле Ниймайер. В тази част на схемата е и миналогодишната финалистка в турнира Даниел Колинс, която в първия кръг ще срещне рускинята Анна Калинская.

Световната №2 Онс Жабур пък ще се изправи на старта срещу Тамара Зиданшек от Словения, докато третата поставена Джесика Пегула я очаква мач срещу румънката Жаклин Кристиан. Шампионката от последното издание на Финалите на WTA Каролин Гарсия пък ще започне с мач срещу квалификантка.

Най-добрата гръцка тенисистка Мария Сакари, поставена под №6, стартира участието си с мач срещу китайката Юе Юан, а в един от най-интересните двубои от първия кръг една срещу друга ще се изправят 26-та в схемата белгийка Елизе Мертенс и финалистката от 2020 година Гарбиние Мугуруса.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на АПИ: Планът е 3000 километра да бъдат ремонтирани през тази година
Шефът на АПИ: Планът е 3000 километра да бъдат ремонтирани през тази година
Депутатите от Енергийната комисия подписаха решението МС да предоговори Плана за възстановяване
Депутатите от Енергийната комисия подписаха решението МС да предоговори Плана за възстановяване