НОВИНИ

Внезапна проверка на бойната готовност на руските войски

внезапна проверка бойната готовност руските войски
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:35, 14.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Русия
Слушай новината

Военнослужещите от Източния военен окръг провеждат внезапна проверка на бойната готовност, съобщиха от руското министерство на отбраната, пише БГНЕС.

"Продължават планираните дейности от зимния тренировъчен период на войските. Като част от подготовката за стратегическото командно-щабно учение "Восток-2022" се провежда внезапна проверка на бойната готовност на войските от Източния военен окръг", се казва в съобщението.

Учението ще даде възможност да се оцени способността на армията да действа незабавно след прегрупиране на големи разстояния на територията на Русия, добавиха от министерството. Някои формирования и части се пренасочват към непознати полигони на значително разстояние от постоянните им пунктове за разполагане.

Подразделенията на Източния военен окръг ще трябва да отработят широк спектър от задачи по организирането на всестранна поддръжка и да проведат контролни упражнения по теми от бойната подготовка. Специално внимание ще бъде отделено на възможностите на транспортната инфраструктура за превоз на военен персонал и оборудване.

Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, съобщи през декември, че стратегическото командно-щабно учение "Восток-2022", което ще бъде основното събитие за подготовка на въоръжените сили през 2022 г., ще се проведе през септември и на него ще бъдат поканени военни контингенти от чужди държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири случая на сезонен грип тип "Камбоджа" са доказани у нас
Четири случая на сезонен грип тип "Камбоджа" са доказани у нас
Анди Мъри се класира на своя първи финал от 2019 година насам
Анди Мъри се класира на своя първи финал от 2019 година насам