НОВИНИ

Водачката в основната схема на US Open 2023 Ига Швьонтек победи шведка на старта на турнира за час

водачката основната схема open 2023 ига швьонтек победи шведка старта турнира час
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 28.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Миналогодишната шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Ига Швьонтек (Полша) постигна лека победа на старта на тазгодишното издание, след като отнесе с 6:0, 6:1 Ребека Петерсон (Швеция). Срещата продължи точно 59 минути, като първата част приключи за 25.

22-годишната полякиня, която е номер 1 в ранглистата на WTA, ще се опита да спечели пета титла от Големия шлем, след като освен в САЩ, има и три в Париж на Ролан Гарос – през 2020-а, 2022-а и през 2023-а година.

В първия сет в два от геймовете Швьонтек дори не даде точка на съперничката си, а във втората част Петерсон спечели първото си подаване и направи резултата 1:1 в частта. След като си взе подаването, Швьонтек проби на нула, а след това взе още един сервис – пак без да даде точка. Накрая пък затвори мача от втория си мач-пойнт.

Нейната следваща съперничка е 29-годишната австралийка Дария Савил, която преди време беше известна като Дария Гаврилова и се състезаваше за Русия, но в момента е 322-ра в ранглистата на WTA.

В други срещи от първия кръг поставените Каролина Мухова (Чехия, номер 10) и Виктория Азаренка (Беларус, номер 18). Мухова отстрани Сторм Хънтър (Австралия) с 6:4, 6:0, а Азаренка се справи Фиона Феро (Франция) с 6:1, 6:2. Дария Савил пък спря Клерви Нгунуе (САЩ) с 6:0, 6:2.

Швейцарката Белинда Бенчич, номер 13 в подреждането на женската ранглиста, отстрани Камила Рахимова (Русия) с 6:2, 6:4. Изненадата до момента на днешния ден поднесе 24-годишната Ребека Масарова, отстранявайки Мария Сакари (Гърция) с 6:4, 6:4. Тайлър Таунзенд (САЩ) пък спря Варвара Грачьова (Русия) с 6:4, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сменени са част от директорите на Спортния тотализатор
Сменени са част от директорите на Спортния тотализатор
Планински спасители в Пирин помогнаха на момиче, получило алергична реакция след ухапване от насекомо
Планински спасители в Пирин помогнаха на момиче, получило алергична реакция след ухапване от насекомо