Япония планира издаването на ваксинационни сертификати

от БНТ , Източник: БГНЕС
08:59, 17.06.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Общество
япония планира издаването ваксинационни сертификати
Слушай новината

Японското правителство възнамерява да започне да издава ваксинационни паспорти в средата до края на юли, съобщи на редовна пресконференция генералният секретар на кабинета на министрите Кацунобу Като.

Започнахме подготовката за издаване на паспорти за ваксинация, което съгласно споразумения със страните партньори ще облекчи някои от ограниченията за влизане на ваксинирани“, каза Като. Надяваме се, че ще успеем да ги приложим в средата или края на юли. Предвижда се тези паспорти да бъдат издадени под формата на сертификат, но ние също проучваме възможността за разпространението им в цифров формат".

По-рано вестник "Никей" съобщи, че високопоставени японски служители вече използват съответните сертификати, когато пътуват до други страни, тъй като САЩ и европейските страни все по-често изискват информация за получените ваксинации.

Ваксинациите в Япония започнаха в средата на февруари. Към днешна дата 2,9 милиона от 4,8 милиона здравни работници са завършили имунизацията. На 12 април също започна ваксинация на 36 милиона жители на страната на възраст над 65 години.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Срещата Байдън - Путин в снимки
Срещата Байдън - Путин в снимки
Програма на Евро 2020 за 17 юни
Програма на Евро 2020 за 17 юни