НОВИНИ

Йосиф Миладинов след финала: Едва си изваждах ръцете

йосиф миладинов преследва медала шести коридор финала
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
05:02, 31.07.2021
6697
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Младият български плувец Йосиф Миладинов беше разочарован след 8-ото място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Той сподели пред БНТ, че психически е бил подготвен, но физически не се е чувствал добре за своята финална битка в тази надпревара.

„Не се чувствам много доволен, не успях да се преборя. Гледаме напред. Много тежко ми беше, не знам едва си изкарвах ръцете от водата, очевидно не съм си починал. Подготвих се психически, но физически не съм във форма“, сподели Миладинов.

Българският национал финишира с време 51.49 секунди. Златото отиде при Кайлъб Дресел, който записа нов световен рекорд с 49.45 секунди.

„Искам само да си почина, че не издържам и след това ще го мисля. Искам да благодаря на всички, че ме подкрепяха, съжалявам, че не успях да си направя времето. След почивката се продължава с централизирана подготовка“, каза Йосиф Миладинов.

Дори само с класирането си в Топ 8 плувецът написа нова историческа страница за този спорт, след като от 33 години България не е имала финал на Олимпийски игри.

Специалистите в този спорт определят представянето на българина като нещо велико. Генералният секретар на родната федерация Димитър Бобев коментира: „Дълъг сезон имаше Йосиф, но той направи нещо велико. Има леко разочарование в него, защото не е успял да подобри времето си. В рамките на месец и половина той имаше три големи състезания.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиян Минковски: Йосиф допусна грешка, но трябва да бъде поздравен
Кристиян Минковски: Йосиф допусна грешка, но трябва да бъде поздравен
Отлично представяне във финала за Йосиф Миладинов (Снимки)
Отлично представяне във финала за Йосиф Миладинов (Снимки)