НОВИНИ

Юта Джаз взе откриващия мач с Ел Ей Клипърс

Юта Джаз взе откриващия мач с Ел Ей Клипърс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:11, 09.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът с най-добър баланс в редовния сезон Юта Джаз взе откриващия мач срещу Ел Ей Клипърс от полуфиналната си серия от плейофите на Западната конференция след победа със 112:109.

Двата тима направиха изключително оспорван двубой, решен в последните секунди, като Джазмените трябваше да наваксват изоставане от 14 точки в средата на втората част и 13 на почивката, за да стигнат до успеха. С основна заслуга за победата на Юта бе Донован Мичъл, който отбеляза 45 точки, включително 32 след почивката, и добави 7 асистенции и 3 борби. Силно в защита игра центърът Руди Гоберт, който реализира дабъл-дабъл - 10 точки и 12 борби, и блокира последния удар на Маркъс Морис със сирената, за да осигури победата на своите.

За Клипърс Кауай Ленард бе най-резултатен с 23 точки и 7 борби, Пол Джордж добави 20 точки и 10 борби, а Люк Ленард се включи с 18 точки от пейката. В заключителните минути в редиците на Клипърс си пролича и умората, след като те трябваше да играят седми мач с Далас Маверикс само преди няколко дни, докато Юта имаше повече почивка след успеха си с 4-1 над Мемфис Гризлис в първия кръг на плейофите. Вторият мач в серията е в четвъртък отново в Юта.

В другия мач от тази нощ Филаделфия Севънтисиксърс победи Атланта Хоукс със 118:102 у дома, за да изравни серията между двата тима на Изток на 1-1. Джоел Ембийд вкара 40 точки и добави 13 борби, Тобайъс Харис завърши с 22 точки, а Сет Къри реализира 20. За Хоукс над всички бе Трей Йънг с 21 точки и 11 асистенции. Серията се мести за два мача в Атланта в петък и понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намериха спасителна жилетка на пилота на падналия изтребител
Намериха спасителна жилетка на пилота на падналия изтребител
Никола Йокич от Денвър Нъгетс е MVP на сезона
Никола Йокич от Денвър Нъгетс е MVP на сезона