НОВИНИ

Ювентус-Наполи така и не се състоя, чака се решение по казуса

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:34, 05.10.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Футбол

Гостуващият тим на Наполи, очаквано, не се появи на "Ювентус Стейдиъм" и така срещата между двата отбора въобще не започна, като се очаква на "Старата Госпожа" да бъде присъдена служебна победа с 3:0.

До тази странна ситуация се стигна , след като тимът от Неапол отказа да пътува за гостуването си, позовавайки се на мерките от местните власти за това футболистите да останат по домовете си.

От състава на Дженаро Гатузо поискаха двубоят да бъде отложен, тъй като заявиха, че поради независещи от тях причини не могат да пътуват за Торино. Италианската футболна Лига обаче не удовлетвори тази молба, тъй като според тях става въпрос за предписание, а не за забрана за придвижване между градовете.

По този начин Наполи бяха принудени сами да вземат решение дали да се появят на терена вчера вечерта.

Интересната ситуация обаче не свърши до тук. Според правилника, всеки отбор има 45 минути след първия съдийски сигнал, за да се появи на терена, преди официално да му бъде наложена служебна загуба.

Именно поради това, футболистите на Ювентус пристигнаха на стадиона, час преди започването на двубоя, но така и не излязоха, за да проведат своята загрявка.

Двадесет минути след началото на срещата, президентът на торинци Андреа Аниели обяви, че неговият тим е спазил протокола за провеждането на срещата и добави, че в съботния ден при "Старата Гсопожа" е имало два положителни теста за COVID-19 на хора от структурата на клуба. Това, моментално, е принудило всички футболисти да влязат в "балона", за да бъдат готови да изиграят мача срещу Наполи.

Аниели заяви още, че се надява в най-скоро време да въде внесена яснота по въпроса с неизигрването на двубоя и още веднъж обяви, че правилата и протоколите са, за да се спазват.

От друга страна при "небесносините" също се получи информация, че има заразени, като в техния случай става въпрос за двама от футболистите. В резултат на това, 16-има играчи и 4-има служители на клуба са били поставени в изолация, обявиха от "Скай Спорт Италия".

Заради всичко това, снощното дерби от четвъртия кръг на Серия "А" така и не започна, а все още няма и официално потвърждение за това дали на Ювентус ще бъде присъдена служебна победа с 3:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарят на Етър: Имаше засада при изравнителния гол на ЦСКА
Вратарят на Етър: Имаше засада при изравнителния гол на ЦСКА
Двама излекувани и един починал от COVID-19 в Русе за последното денонощие
Двама излекувани и един починал от COVID-19 в Русе за последното денонощие