НОВИНИ

За първи път от век насам - САЩ без медал от олимпийския турнир по тенис

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:46, 30.07.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
първи път век насам сащ без медал олимпийския турнир тенис
Слушай новината

Загубата на Новак Джокович днес сложи край на надеждите на сърбина за оформянето на Златен голям шлем и може би го лиши от шанса въобще да завоюва златен олимпийски медал.

Освен поражението на световния №1, днес бяха определени и медалистите в мъжките двойки, където в спора за бронза Маркъс Даниел и Майкъл Винъс от Нова Зеландия надиграха със 7-6(3), 6-2 американците Остин Крайчек и Тенис Сандгрен.

По този начин САЩ остана без медал от олимпийския тенис турнир за първи път от Игрите в Антверпен през 1920-та година или иначе казано за първи път от един век насам.

Разбира се, важно е да се направи уточнението, че между 1928 и 1988 година тенисът не бе част от програмата на Олимпийските игри.

В исторически план САЩ е най-успешната страна в този спорт на Олимпиадата - 39 медала (21 златни, 6 сребърни и 12 бронзови).

Игрите в Токио обаче се оказаха крайно неуспешни за американския тенис, като най-доброто представяне ще си остане това 4-о място на Крайчек и Сандгрен.

Другите представители в мъжките двойки Франсис Тиафо и Раджийв Рам отпаднаха във втория кръг след загуба от хърватското дуо Марин Чилич/Иван Додиг.

На сингъл мъже Тенис Сандгрен и Томи Пол се провалиха на старта, а Маркос Гирон и Франсис Тиафо загубиха във втория кръг.

При жените пък и трите представителки на САЩ загубиха още в първите си мачове, а в турнира по двойки най-добре се представиха четвъртите поставени Бетани Матек-Сендс и Джесика Пегюла, които обаче бяха спрени на 1/4 финал от бразилското дуо Лаура Пигоси и Луиза Стефани.

На смесени двойки Матек-Сендс и Рам загубиха още на старта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР изрази разочарование от приетата от РСМ резолюция за преговорите с България
МВнР изрази разочарование от приетата от РСМ резолюция за преговорите с България
Разследването на смъртта на офицера от "Ново село" е взето под специалния надзор на ВКП и ВАП
Разследването на смъртта на офицера от "Ново село" е взето под специалния надзор на ВКП и ВАП