НОВИНИ

За първи път в историята си състезанието „Писта София“ ще даде шанс за изява и на международни екипажи

първи път историята състезанието bdquoписта софияldquo даде шанс изява международни екипажи
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 14.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

За първи път в историята си състезанието „Писта София“ ще даде шанс за изява и на международни екипажи. Двама унгарски пилоти ще участват в автомобилната надпревара, която ще се проведе тази събота в столицата.

Организаторите желаят да направят състезанието още по-емоционално и значимо. 27-ото издание на „Писта София“ ще позволи на зрителите да видят четири различни класа автомобили, които ще изминат маршрут с обща дължина от 2.4 км. от Бизнес Парк София през бул. Александър Малинов.

„Зрелище, адреналин, много скорост, много силни и атрактивни автомобили, 39 заявени участника, разделени в четири групи. Интересното е, че в този формат на „Писта София“ тя ще се проведе в рамките на един ден. Съботният ден е изцяло ангажиран по много стриктна програма. Ще започнат тренировки, квалификации за място и от 13:30 часа започва самото състезание“, заяви пред БНТ Пламен Стайков.

Надпреварата ще цели да популяризира мото „Остани жив – пази живота“.

„Има си определени места, където могат да не се спазват законите за скорост, обаче същевременно ние сме обезопасени със специален ролкейдж, имаме пожарно устройство, специални гуми за определените условия. Призивът ми към всички е нека бъдем с 10 минути по-бавно, ако така ще спасим човешки живот и да оставим на нас, състезателите да вдигаме адреналина. Идвайте и се забавлявайте, ние ще направим всичко това за вас“, добави от своя страна Добрин Борисов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Несебър остава в ЮНЕСКО
Несебър остава в ЮНЕСКО
Качеството на въздуха в България се подобрява, отчете премиерът
Качеството на въздуха в България се подобрява, отчете премиерът