НОВИНИ

Заради вдигането на таксите на телекомите КЗП заседава извънредно

заради вдигането таксите телекомите кзп заседава извънредно
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:44, 02.02.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Комисията за защита на потребителите ще проведе на 5 февруари, понеделник открито разширено заседание във връзка с намерението на мобилните оператори да вдигнат цените на абонаментните планове за трети път за последните три години.

Vivacom вече уведоми чрез SMS абонатите си, че увеличава с 4,7% цената на месечния абонамент за част от основните и допълнителните услуги със сметките от февруари. Причината е инфлацията и повишените разходи за заплати и наеми.

От Yettel посочват, че индексират цените на мобилните услуги с размера на средногодишния индекс на потребителските цени за миналата година - 9,5% с цел ефективно справяне с текущите икономически предизвикателства.

От A1 също посочват, че индексът на потребителските цени за миналата година е 9,5%, но уточняват, че след като направят анализ, ще уведомят клиентите си за размера на увеличението.

Потребителите на услугата не са доволни от новите цени.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анина Цурбриген завърши на 23-о място на световното по ски-алпийски дисциплини за младежи и девойки  при дебюта си за България
Анина Цурбриген завърши на 23-о място на световното по ски-алпийски дисциплини за младежи и девойки при дебюта си за България
Войната в Близкия изток: Отчаяние в бежанския лагер Рафа
Войната в Близкия изток: Отчаяние в бежанския лагер Рафа