НОВИНИ

Защо се бави пробното гласуване с машини в Пловдив

бави пробното гласуване машини пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 02.07.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
Слушай новината

В Пловдив се бави информационната кампания за гласуването на 11 юли. Доставените три машини в сряда все още стоят опаковани.

Членовете на 16 РИК не са достигнали до общо решение къде да се разположат устройствата, за да може повече гласоподаватели да имат достъп до тях за пробен вот.

В Пловдив днес пристигнаха изборните книжа за града и областта. Над 600 000 бюлетини бяха приети от членовете на двете комисии.

С това количество се подсигурява вота на 100% във всички избирателни секции, в които ще се гласува с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласува на хартия.

Бюлетините ще останат под постоянна охрана, докато бъдат разпределени към изборните секции. Очаква се в следващите дни все пак информационна кампания да се организира.

За мен е важно тези машини да достигнат до огромен брой гласоподаватели, за да могат да разберат хората, че машините не е проблем да се гласува. За мен е важно да има добра информационна кампания за всички хора, интересът е много голям, постоянно се обаждат хора в комисията и хората питат за това нещо, каза Спас Шуманов - председател на 16 РИК.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво да правим, ако срещнем мечка - съвети от експертите
Какво да правим, ако срещнем мечка - съвети от експертите
Министър Кузманов поздрави спортните журналисти за празника
Министър Кузманов поздрави спортните журналисти за празника